Cégünkről

Cégünk, a VABEKO Kft. 1990-ben alakult. A piaci igényeket figyelembe véve, folyamatos fejlesztésekkel elértük, hogy a régió egyik legfelkészültebb technológiai szereléseket végző cége vagyunk. Fő tevékenységünk a szénhidrogén szállító vezetékek és azok tartozékainak kivitelezése, de ezeken a rendszereken végzünk még karbantartási és vezetékdiagnosztikai munkákat is. A közel 20 éves szakmai tapasztalatot, megfelelő technológiai háttér biztosításával alkalmazzuk, így érve el, hogy a leghatékonyabb munkavégzést valósítsuk meg.

A megalakulást követő időszakban még csak kisebb karbantartási munkákat vállaltunk, de új technológiai eszközök beszerzésével képesek lettünk egészen bonyolult technológiai szerelési munkák elvégzésére. A Magyarország-i földgázhálózathoz tartozó csomópontok, gázátadó állomások mintegy 80%-án végeztünk már kisebb–nagyobb kivitelezési munkát kezdve a szerelvénycserétől, a nyomás alatti fúráson át komplett gázátadó állomások, gázipari csomópontok kivitelezéséig. A MOL Nyrt. Logisztika Százhalombattai Finomítójában rendszeresen végzünk kivitelezési munkákat, valamint részt veszünk a kőolajvezetékeket érintő kivitelezési munkákban.

A szénhidrogénrendszeren történő munkavégzéshez ki kellet alakítani a saját minőségbiztosítási rendszerünket. Megszereztük az ISO 9001 Minőségirányítási rendszerre vonatkozó minősítésünket, majd az ISO 18001 Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerekre vonatkozó minősítésünket, majd az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszerre vonatkozó minősítésünket. A hegesztéssel járó munkavégzéshez az ÉMI-TÜV Bayern Kft. szervezésében megszereztük az MSZ EN ISO 3834-2:2006 hegesztett szerkezetek gyártására vonatkozó ”A” , ”B” és ”C” modult. Mindamellett a hegesztő szakmunkások minősítésére is jelentős hangsúlyt fektetünk, a meglévő minősítéseiket mind több anyagcsoportra, átmérőre terjesztjük ki. Emellett természetesen az igényeknek megfelelő eljárásminősítéseket is megszerezzük.

Saját beruházásaink megvalósításánál nem csak a szinten tartásra, hanem a folyamatos fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Ezért ma már a gépeinkről nem csak azt lehet elmondani, hogy újak, hanem azt is hogy korszerűek. Ezen a területen folyamatosan figyeljük az technológiák megjelenését, és ha azt alkalmazni tudjuk, be is integráljuk a rendszerünkbe.

A több éves tervezői és kivitelezői jelenlétnek köszönhetően elengedhetetlen lett, hogy bizonyos munkafolyamatokat alvállalkozókkal együtt végezzünk, illetve velük végeztessük el. Piaci magatartásunk révén az alvállalkozók szívesen dolgoznak velünk, és törekednek arra, hogy a mi munkánkkal megegyező minőségű munkát végezzenek.

Jelentősebb munkáink közé tartoznak a vezetékkiváltások, melyek során különböző átmérőből már közel 200 km-t váltottunk ki, gázátadó rekonstrukciós munkák során közel 60 darab gázátadó állomást építettünk, és irányított fúrással több ízben végeztünk mederkeresztezés, melyek során a Duna alá DN200, DN300, DN 400 és DN 600 átmérőben építettünk ki szénhidrogén vezetékeket.

Bernula János
Ügyvezető

Minőségpolitikánk Környezetpolitikánk MEBIR politika


Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben

Aktuális információk, támogatások


Teherdaru beszerzése a Vabeko Kft. részére

Teherdaru beszerzése a Vabeko Kft. részére

Projekt címe:Teherdaru beszerzése a Vabeko Kft. részére Projektazonosító: GINOP-1.2.8-20- 2020-00427Támogatás összege: 93.000.000 HUFA projekt időtartama: 2020.06.02 – 2020.12.15

Csőrendszerek, vezetékek monitorozása

Csőrendszerek, vezetékek monitorozása

Projekt címe: Korszerű videotechnikán alapuló egyedi eszköz és technológia kutatásfejlesztése robbanásveszélyes és gyúlékony szénhidrogénipari és vegyipari rendszerekben Projektazonosító: GINOP-2.1.1-15-2015-00166Támogatás összege: 292.386.300 HUFA projekt időtartama: […]

Kórházi hulladékfeldolgozó kifejlesztése

Kórházi hulladékfeldolgozó kifejlesztése

Projekt címe:Kórházi hulladékfeldolgozó berendezés fejlesztése Vabeko Kft.-nél Projektazonosító: GOP1.1.1-11-2012-0144 A Széchenyi terv keretében nyújtott támogatás összege: 200.468.483 HUFA projekt időtartama: 2013.01.01 – 2014.12.31 A […]