Kivitelezés

A VABEKO Kft. a kivitelezési munkáit az ISO minősítéseinek szem előtt tartásával végzi. A kivitelezés a szerződés megkötése után az előkészítési munkák megkezdésével indul. A tervek műszaki specifikációiban szereplő anyagokat, berendezéseket megrendeljük, majd a kivitelezési munka volumenéhez mérten összeállítjuk a gépi-, valamint az emberi erőforrás szükségletet. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen 12 minősített hegesztővel, ugyan ennyi technológiai szerelővel, valamint 6 fő gép, illetve nehézgép kezelővel rendelkezünk. A csoportok vezetésével az adott munkaterületet legjobban ismerő építésvezetőnket bízzuk meg. A vállalkozási szerződések megkötése után döntünk az esetleges alvállalkozók bevonásáról, akiktől ugyanazokat a minősítéseket és képességeket várjuk el, mint a saját embereinktől. Amennyiben a munka EPC jellegű, akkor az általunk nem lefedett szakterületeken (villamos, műszer-irányítástechnika, katódvédelem, stb.) rendelkezünk folyamatos alvállalkozói kapcsolatokkal, és ezekkel az alvállalkozókkal már az ajánlati fázisban együttműködünk.

Az építésvezetők tartják a kapcsolatot a műszaki vezetőkkel, akik folyamatosan nyomon követik a kivitelezési folyamatot. A műszaki vezetők koordinálják az egyes munkafolyamatokat, illetve a kivitelezés során, – a tervezéskor előre nem látható problémákat – egyeztetik a tervezővel, műszaki ellenőrökkel. Három, érettségivel, illetve egyetemi végzettséggel rendelkező építésvezetővel, valamint öt mérnökkamarai regisztrációs számmal rendelkező Felelős Műszaki Vezetővel rendelkezünk.

A műszaki erőforrások tekintetében 8 nagy teljesítményű diesel generátorral, különféle technológiákra alkalmas hegesztőgépekkel rendelkezünk, amelyekkel tudjuk biztosítani a közművektől független munkavégzést. A kivitelezéshez szükséges logisztikai feladatink ellátásához 5 darab különféle méretű és terhelhetőségű darus teherautóval, 1 darab 40 tonnás, valamint 1 darab 55 tonnás autódaruval rendelkezünk. A csoportok szállítását, illetve kisebb anyagmozgatási feladatokat mikrobuszokkal, duplafülkés 3,5 tonnás kisteherautókkal oldjuk meg.

Nyomvonal, illetve műtárgy építés esetén saját magunk végezzük el a földmunkát, ehhez rendelkezünk három darab láncos, kettő darab gumikerekes kotróval, egy árokásóval, valamint kettő univerzális homlokrakodóval. A kivitelezési munkák végzéséhez a speciális igényeket kielégítő szikramentes csővágókkal, kis átmérőjű nyomás alatti fúróval, peremfeszítőkkel, különböző hidraulikus/pneumatikus nyomaték, illetve ütőkulcsokkal, csőillesztőkkel, sarok- belső lyukköszörűkkel, mágnes talpas fúrókkal és egyéb kéziszerszámokkal rendelkezünk. Gépeinket, berendezéseinket rendszeresen az előírásoknak megfelelően felülvizsgáljuk, karbantartjuk, és szükség esetén cseréljük a megfelelő munkateljesítmény és a munkabiztonság biztosítása érdekében.

A munkaterületre minden esetben visszük a saját iroda és raktárkonténereinket, ahol a kivitelezés befejezéséig valamennyi a munkavégzéshez szükséges dokumentációt, ellenőrzési naplót, valamint építési naplót vezetjük.  A konténerekben tároljuk a szerszámokat, valamint a kisebb, időjárásra érzékeny anyagokat is. A kivitelezés alatt a munkaterület őrzéséről saját magunk gondoskodunk.

A munkabiztonság fokozott prioritású terület, amelyben rendelkezünk saját munkavédelmi koordinátorral, aki a megrendelő társszervezeteivel egyeztetve, és folyamatosan együttműködve végzi tevékenységét.

Munkatársaink rugalmasan alkalmazkodnak a Megrendelő munkaidő beosztásához. A hegesztési munkák roncsolás mentes ellenőrzését saját akkreditált laboratóriumunk munkatársai végzik. A kivitelezési munkák befejeztével elkészítjük a megvalósulási dokumentációt, melyet digitálisan és papír alapon is átadjuk a megrendelőnek a szerződéses igényeinek megfelelő formátumban, és példányszámban.

Jesch Aladár
Műszaki vezető


Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben

Aktuális információk, támogatások


Ez a két cég folytatja a fővárosi gázhálózat rekonstrukcióját

Ez a két cég folytatja a fővárosi gázhálózat rekonstrukcióját

Folytatódik a gázhálózat rekonstrukciója a fővárosban. Az Opus Global Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vabeko Kft. 70-30 […]

Új területeken tör előre a magyar földgáz-infrastruktúra fejlesztés zászlóshajója

Új területeken tör előre a magyar földgáz-infrastruktúra fejlesztés zászlóshajója

A földgázprojektek mellett egyre jelentősebb szerepet kapnak a klasszikus közművek (ivóvíz, szennyvíz, villamosenergia) területén elvégzett projektek a VABEKO Kft. portfoliójában – értesült lapunk a […]

Így működik a magyar gáz- és olajipar egyik legfontosabb laboratóriuma

Így működik a magyar gáz- és olajipar egyik legfontosabb laboratóriuma

A vállalat projektjeinél is kulcsszerepet játszik, ugyanakkor külső cégek jelentősebb projektjeit is kiszolgálja a Vabeko Kft. anyagvizsgálati laboratóriuma. Lapunk egy fotóriport, illetve Maczkó Gábor, […]