Tervezés

A VABEKO Kft. felkészült arra, hogy az általa megvalósítandó kivitelezési munkák terveit saját erőforrásból, illetve alvállalkozók bevonásával megtervezze, és az engedélyeztetési eljárást lefolytassa.

A tervezési munkákat jellegükből adódóan két csoportba sorolhatjuk: nyomvonalas létesítmények tervezése, illetve technológiai célú létesítmények tervezése. Ide tartoznak a szakaszoló állomások, gázátadó állomások és csomópontok tervezési munkái, míg az elsőhöz lehet sorolni a műtárgykiváltási munkák, nyomvonal rekonstrukciós munkák, illetve új nyomvonal fektetési munkák tervezését.

A tervezés ezen eltérő igényeket támasztó munkafolyamatainak elvégzésére külön tervezői csapatokat alkalmazunk.

A nyomvonalas tervezési munkáknál a geodéziai munkarészek elkészítéséhez, nyomvonalak helyszíni kitűzéséhez alvállalkozót veszünk igénybe, míg a Nyomvonaltervezést, Műtárgyterveket, Katódos, Hírközlős és Munkavédelmi munkarészek elkészítését, saját tervezőinkkel végezzük el.

A technológiai célú létesítmények tervezését erre a területre specializálódott tervezőcsapatunkkal valósítjuk meg. A geodéziai adatszolgáltatásra itt is alvállalkozót vonunk be, mely adatok felhasználásával készítjük el a telepítési tervet. A kiinduló technológiai paraméterek, illetve a műszaki tartalomban meghatározott kivitelezés után biztosítandó technológiai paraméterek ismeretében, a technológiai munkarészt készítő tervezők számításokkal meghatározzák az alkalmazandó csődimenziókat, illetve kiválasztják a szükséges berendezéseket típus szerint. Ezekből az adatokból a gépész tervező megtervezi, illetve megrajzolja az építendő csőkapcsolásokat, majd a műszer-, irányítástechnikai tervező elkészíti a műszerezési tervet, hogy az új létesítmény működési paramétereit be lehessen integrálni az FGSZ Zrt. által működtetett Telemechanikai rendszerbe. Mivel a technológiai célú létesítmények föld feletti kivitelűek, így el kell készíteni a villámvédelmi tervkötetet. Ezen munkarészek elkészülte után a Katódvédelmi, és Hírközlési munkarészek készülnek el.

Miután a kivitelezéshez szükséges valamennyi munkafolyamatot ismerjük a munkavédelmi tervező elkészíti a Munkavédelmi tervkötetet.

Ezen munkarészek elkészítését 15 – 20 éves tervező gyakorlattal rendelkező vezető tervezők koordinálják, de az egyes munkarészeket készítő tervezők között is találunk hasonló tervezői múlttal rendelkező tervezőket. Valamennyi tervezőnk rendelkezik a szükséges jogosultságokkal, tagja a Mérnök Kamarának, illetve rendszeres továbbképzéseken vesznek részt.


Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben

Aktuális információk, támogatások


Gőzerővel zajlik Nyíregyháza ipari parkjának bővítése

Gőzerővel zajlik Nyíregyháza ipari parkjának bővítése

Sajtóbejáráson tekinthették meg a régió médiamunkatársai a Nyíregyházi Déli Ipari Park fejlesztésének jelenlegi állapotát. Ahogy arról lapunk korábban beszámolt: az első ütemben egyrészt földmunkákat, […]

Ismét a nagymúltú magyar cég végezheti el hazai földgáztárolók felszín feletti karbantartását

Ismét a nagymúltú magyar cég végezheti el hazai földgáztárolók felszín feletti karbantartását

Három évre szóló megbízással, továbbra is a földgáz ipari létesítmények engedélyezésével, tervezésével, karbantartásával is foglalkozó VABEKO Kft. végezheti el a Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő […]

Elrajtolt Nyíregyháza hatalmas infrastruktúra-beruházásán a földmunka

Elrajtolt Nyíregyháza hatalmas infrastruktúra-beruházásán a földmunka

Korábban már beszámoltunk arról, hogy közel 192 milliárd forintot fordítanak a déli ipari park infrastruktúrájának kiépítésére Nyíregyházán. A kormányzati támogatással megvalósuló közúti és közműfejlesztéseket a […]