Cégünkről

Cégünk, a VABEKO Kft. 1990-ben alakult. A piaci igényeket figyelembe véve, folyamatos fejlesztésekkel elértük, hogy a régió egyik legfelkészültebb technológiai szereléseket végző cége vagyunk. Fő tevékenységünk a szénhidrogén szállító vezetékek és azok tartozékainak kivitelezése, de ezeken a rendszereken végzünk még karbantartási és vezetékdiagnosztikai munkákat is. A több évtizedes szakmai tapasztalatot, megfelelő technológiai háttér biztosításával alkalmazzuk, így érve el, hogy a leghatékonyabb munkavégzést valósítsuk meg.

A VABEKO Kft, 1990-ben alakult, elsősorban térségi fölgáz ipari létesítmények tervezésére, engedélyeztetésére.

A tervezési munkában minden szakterületre kiterjedő engedélyes és kiviteli terveket készítettünk: (Telepítés, Technológia, Gépészet, Erősáram, Villámvédelem, Irányítástechnológia, Katódvédelem, Hírközlés, Munka Tűz és Környezetvédelem).

Rövidesen bővítettük a profilt és ezután kivitelezési, és karbantartási munkákat is vállaltunk.

Társaságunk rendelkezik ISO 9001, ISO 14001 és ISO 45001 valamint SCC/VCA** Munkabiztonsági rendszer minősítéssel. Az anyagvizsgálatokat akkreditált Anyagvizsgáló laboratóriumunk végzi.

 Új kihívást jelentett a földgázszállító vezetékek, gázátadó állomások, gázipari csomópontok, gázelosztó hálózatok és egyéb csővezetékek teljeskörű megvalósításának lehetősége, ezért pályáztunk ezen munkákra.

A pályázat eredményeként különféle teljesítményű új gázátadó állomások, állomási rekonstrukciók és nyomásszabályzó állomások tervezésére és kivitelezésére kaptunk megbízásokat.

Ez időben a főbb Megrendelőnk a MOL Nyrt. és a Földgázszállító Zrt. volt. Az elvállalt munkáinkat eredményesen jó minőségben és határidőben teljesítettünk Megrendelőink részére.

Cégünk tovább bővítette profilját és így 2011-ben a E-On Zrt. üzemeltetésében lévő kereskedelmi gáztározók felszíni létesítményei karbantartási munkáira kiírt pályázaton indultunk és megnyertük.

Fenti munkákat azóta is folyamatosan Társaságunk végzi.

Az MMBF Zrt. által, 2015-ben kiírt pályázaton az Algyő-Szöreg – stratégiai földgáztároló felszíni létesítményei karbantartási munkáit is elnyertük. A munkákat azóta is Társaságunk végezi.

Társaságunknál beszerzésre került IDECO SBS DIR-309 típusú kútjavító berendezés földgáz és egyéb gáz kutak javítási munkáira. A berendezéssel dolgozunk a Magyar Földgáztároló Zrt. és a LINDE Magyarország részére.

Fontosabb projekt megvalósítási munkáink:

 • Dunai Hőerőmű részére 170 em3/h kapacitású gázátadó állomás építése
 • Tatabányai Erőmű gázellátásának megvalósítása
 • Mátrai Erőmű gázellátásának megvalósítása,
 • Gönyű Erőmű földgázellátás megvalósítása,
 • CH vezeték kiváltások közút és autópálya keresztezéseknél.

Kiemelt projekt megvalósítási munkáink

 • Horvát Tranzit földgázvezeték szakaszoló és nemzetközi mérőállomás építése,
 • Szlovák Tranzit földgázvezeték szakaszoló és nemzetközi mérőállomás építése,
 • Román Tranzit gázvezetéken Csanádpalotai nemzetközi mérőállomás építése,
 • Szerb-Magyar interkonnektor projekt, Kiskundorozsma, nemzetközi mérőállomás generál kivitelezése

A szénhidrogénrendszeren történő munkavégzéshez ki kellet alakítani a saját minőségbiztosítási rendszerünket. Megszereztük az ISO 9001 Minőségirányítási rendszerre vonatkozó minősítésünket, majd az ISO 45001 Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerekre vonatkozó minősítésünket, majd az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszerre vonatkozó minősítésünket. A hegesztéssel járó munkavégzéshez az ÉMI-TÜV Bayern Kft. szervezésében megszereztük az MSZ EN ISO 3834-2:2006 hegesztett szerkezetek gyártására vonatkozó ”A” , ”B” és ”C” modult. Mindamellett a hegesztő szakmunkások minősítésére is jelentős hangsúlyt fektetünk, a meglévő minősítéseiket mind több anyagcsoportra, átmérőre terjesztjük ki. Emellett természetesen az igényeknek megfelelő eljárásminősítéseket is megszerezzük.

HR és Minőség stratégiánk:

Cégünk elkötelezett a magas minőségi színvonalú szolgáltatások nyújtása a környezettudatos és biztonságos munkavégzés biztosítása mellett. Vállaljuk továbbá, hogy tevékenységeink során szem előtt tartjuk a környezet ésszerű, kíméletes használatát és a környezeti terhelések mértékének csökkentését.

Társaságunknál jól működik az integrált Minőség- Környezetközpontú – és MEB irányítási rendszer és annak folyamatos frissítése.

A Társaság vezetése aktívan részt vesz

 •  a célok, a folyamatok kialakításában és teljesítmény értékelésében,
 • a cég működési körülményeinek biztosításában, az érdekelt felek (pl. hatóságok, munkatársak, szállítók, alvállalkozók,) elvárásainak tisztázásban és azok megfelelésének.
 • az életciklus-szemlélet a környezeti tényezők kialakításban.

Cégünk jelenleg közel 140 fő munkavállalót foglalkoztat. Az állományi létszám nagyobb hányadát fizikai dolgozóink teszik ki.

Az utóbbi évek tendenciája azonban azt mutatja, hogy a terepi munkáink adminisztratív oldalról is magasabb szintű támogatást igényelnek, az adminisztrációs munkaköreinket ellátó munkavállalók száma ezzel párhuzamosan nőtt.

A vírushelyzet természetesen új kihívások és feladatok elé állította Cégünket is.

Az első és legfontosabb kérdéskör számunkra a munkavállalóink biztonsága és egészsége megőrzése. Ezért fokozattan ügyelünk az egészséges és biztonságos munkakörnyezet megteremtésére és fenntartására.

Folyamatosan követjük a vírushelyzettel kapcsolatos különböző jogszabályokat, ajánlásokat és ezeknek megfelelően védőeszközök, védőszerek és egyebek beszerzésével igyekszünk megőrizni dolgozóink egészségét.

Társaságunkra a vírushelyzet nem volt közvetlen hatással „kényszerszabadságolásokat” el tudtuk kerülni, részmunkaidőre való átállásra és létszámleépítésre nem volt szükség.

Informatikai hátterünk lehetővé tette a „home office” megoldásokat vezetői és adaminisztratív munkakörökben.

Igyekszünk a fiatal kollégákat bevonni minden munkafolyamatba, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek a csapatba. Fejlődésüket továbbképzésekkel, tréningekkel biztosítjuk.

 A Cég igényeinek megfelelő motivációs és teljesítményértékelés alapú juttatási rendszert dolgoztunk ki annak érdekében, hogy a már régebb óta nálunk dolgozó és az új kollégák is a csapat megbecsült tagjának érezzék magukat.

 Törekszünk a cégen belüli munkaerő-egyensúlyra, ezért a tapasztalt kollégákat és pályakezdőket is kedvezően javadalmazzuk.

HR stratégiánk összhangban van az üzleti stratégiánkkal, így segítve a hatékony megvalósítást rövid és hosszú távon egyaránt.

A terveink szerint a jövőben növelni kívánjuk, a naperőmű park tervezések, kivitelezések, vállalati portfólióban betöltött súlyát, akárcsak a közreműködést a hulladékfeldolgozó- és hasznosító üzemek megvalósításban.

Emellett jelentősen erősíteni kívánjuk márkaismertségünket a gázipacon kívüli, egyéb közműépítés területen, a potenciális megrendelőink körében.

Bernula János

Ügyvezető


Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben

Aktuális információk, támogatások


Újabb munkákkal segítheti a VABEKO hazánk földgáztárolását

Újabb munkákkal segítheti a VABEKO hazánk földgáztárolását

A Magyar Földgáztároló Zrt. részére végezhet komplex munkákat a VABEKO Kft.. A felszín feletti technológiai és technológiai területen kívüli rendszerekhez szükséges beszerzésekért három évig felel […]

Gőzerővel zajlik Nyíregyháza ipari parkjának bővítése

Gőzerővel zajlik Nyíregyháza ipari parkjának bővítése

Sajtóbejáráson tekinthették meg a régió médiamunkatársai a Nyíregyházi Déli Ipari Park fejlesztésének jelenlegi állapotát. Ahogy arról lapunk korábban beszámolt: az első ütemben egyrészt földmunkákat, […]

Ismét a nagymúltú magyar cég végezheti el hazai földgáztárolók felszín feletti karbantartását

Ismét a nagymúltú magyar cég végezheti el hazai földgáztárolók felszín feletti karbantartását

Három évre szóló megbízással, továbbra is a földgáz ipari létesítmények engedélyezésével, tervezésével, karbantartásával is foglalkozó VABEKO Kft. végezheti el a Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő […]