Tervezés

A VABEKO Kft. felkészült arra, hogy az általa megvalósítandó kivitelezési munkák terveit saját erőforrásból, illetve alvállalkozók bevonásával megtervezze, és az engedélyeztetési eljárást lefolytassa.

A tervezési munkákat jellegükből adódóan két csoportba sorolhatjuk: nyomvonalas létesítmények tervezése, illetve technológiai célú létesítmények tervezése. Ide tartoznak a szakaszoló állomások, gázátadó állomások és csomópontok tervezési munkái, míg az elsőhöz lehet sorolni a műtárgykiváltási munkák, nyomvonal rekonstrukciós munkák, illetve új nyomvonal fektetési munkák tervezését.

A tervezés ezen eltérő igényeket támasztó munkafolyamatainak elvégzésére külön tervezői csapatokat alkalmazunk.

A nyomvonalas tervezési munkáknál a geodéziai munkarészek elkészítéséhez, nyomvonalak helyszíni kitűzéséhez alvállalkozót veszünk igénybe, míg a Nyomvonaltervezést, Műtárgyterveket, Katódos, Hírközlős és Munkavédelmi munkarészek elkészítését, saját tervezőinkkel végezzük el.

A technológiai célú létesítmények tervezését erre a területre specializálódott tervezőcsapatunkkal valósítjuk meg. A geodéziai adatszolgáltatásra itt is alvállalkozót vonunk be, mely adatok felhasználásával készítjük el a telepítési tervet. A kiinduló technológiai paraméterek, illetve a műszaki tartalomban meghatározott kivitelezés után biztosítandó technológiai paraméterek ismeretében, a technológiai munkarészt készítő tervezők számításokkal meghatározzák az alkalmazandó csődimenziókat, illetve kiválasztják a szükséges berendezéseket típus szerint. Ezekből az adatokból a gépész tervező megtervezi, illetve megrajzolja az építendő csőkapcsolásokat, majd a műszer-, irányítástechnikai tervező elkészíti a műszerezési tervet, hogy az új létesítmény működési paramétereit be lehessen integrálni az FGSZ Zrt. által működtetett Telemechanikai rendszerbe. Mivel a technológiai célú létesítmények föld feletti kivitelűek, így el kell készíteni a villámvédelmi tervkötetet. Ezen munkarészek elkészülte után a Katódvédelmi, és Hírközlési munkarészek készülnek el.

Miután a kivitelezéshez szükséges valamennyi munkafolyamatot ismerjük a munkavédelmi tervező elkészíti a Munkavédelmi tervkötetet.

Ezen munkarészek elkészítését 15 – 20 éves tervező gyakorlattal rendelkező vezető tervezők koordinálják, de az egyes munkarészeket készítő tervezők között is találunk hasonló tervezői múlttal rendelkező tervezőket. Valamennyi tervezőnk rendelkezik a szükséges jogosultságokkal, tagja a Mérnök Kamarának, illetve rendszeres továbbképzéseken vesznek részt.


Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben

Aktuális információk, támogatások


Teherdaru beszerzése a Vabeko Kft. részére

Teherdaru beszerzése a Vabeko Kft. részére

Projekt címe:Teherdaru beszerzése a Vabeko Kft. részére Projektazonosító: GINOP-1.2.8-20- 2020-00427Támogatás összege: 93.000.000 HUFA projekt időtartama: 2020.06.02 – 2020.12.15

Csőrendszerek, vezetékek monitorozása

Csőrendszerek, vezetékek monitorozása

Projekt címe: Korszerű videotechnikán alapuló egyedi eszköz és technológia kutatásfejlesztése robbanásveszélyes és gyúlékony szénhidrogénipari és vegyipari rendszerekben Projektazonosító: GINOP-2.1.1-15-2015-00166Támogatás összege: 292.386.300 HUFA projekt időtartama: […]

Kórházi hulladékfeldolgozó kifejlesztése

Kórházi hulladékfeldolgozó kifejlesztése

Projekt címe:Kórházi hulladékfeldolgozó berendezés fejlesztése Vabeko Kft.-nél Projektazonosító: GOP1.1.1-11-2012-0144 A Széchenyi terv keretében nyújtott támogatás összege: 200.468.483 HUFA projekt időtartama: 2013.01.01 – 2014.12.31 A […]