Ez a két cég folytatja a fővárosi gázhálózat rekonstrukcióját
Ez a két cég folytatja a fővárosi gázhálózat rekonstrukcióját

Folytatódik a gázhálózat rekonstrukciója a fővárosban. Az Opus Global Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vabeko Kft. 70-30 százalékban megosztott közös konzorciuma végzi el a munkákat. 

A rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkákat Budapesten az NKM Földgázhálózati Kft. szolgáltatási területén található gázhálózaton kivitelezik.

Közel húszéves múltra tekint vissza a kivitelező

A nyílt közbeszerzés ajánlatkérője az NKM Földgázhálózati Kft. A tenderen egy korábbi, 17,5 milliárd forint összértékű keretmegállapodás nyertesei pályázhattak a részmunkákért. A most kihirdetett három részmunka összértéke meghaladja a 760 millió forintot.   

Az NKM Földgázhálózati Kft. a keretmegállapodás 36 hónapos időtartama alatt 115 kilométernyi gázelosztó gerinc vezeték építését kívánja elvégeztetni, továbbá rekonstrukciós és gázhálózat-optimalizációs munkák elvégzését és tervezését. Emellett 25 darab kiemelt gázvezeték építéséhez, vagy rekonstrukciójához készíttet a megrendelő engedélyezési és kiviteli tervet.

Az Opus Global Nyrt. 2018-ban apportálta építőipari portfóliójába a Mészáros és Mészáros Kft.-t. Utóbbi cég a mélyépítés, tervezés, kivitelezés, komplex megoldások területén meghatározó szakembergárdával és eszközökkel rendelkezik, és 18 éves szakmai múltra támaszkodhat. Fő tevékenysége a közműépítés, közműhálózatok tervezése, kialakítása – ezeken a területeken jelentős referenciákkal rendelkezik.


2023.03.01. | Aktuális

Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben