Újabb munkákkal segítheti a VABEKO hazánk földgáztárolását
Újabb munkákkal segítheti a VABEKO hazánk földgáztárolását

A Magyar Földgáztároló Zrt. részére végezhet komplex munkákat a VABEKO Kft.. A felszín feletti technológiai és technológiai területen kívüli rendszerekhez szükséges beszerzésekért három évig felel a földgázipari létesítmények engedélyezésével, tervezésével és karbantartásával is foglalkozó, nagymúltú VABEKO.

Jelentős tapasztalattal rendelkeznek A vállalat szakemberei a karbantartások terén, a cég 1997-es alapítása óta minden fontos gázrendszer-karbantartási munkában részt vesz. Jól mutatja hozzáértésüket, hogy a közelmúltig 200 km hosszan a oldotta meg a vállalat az ADRIA kőolajvezeték karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Az itt említett közbeszerzésen nyertes vállalat új feladata, összesen több, mint 42 millió forint értékben

  • Nagyhegyesen a műszerépület emeleti klímájának beépítése, valamint
  • Baktüttösön a világítás rekonstrukciója és a tűzjelző rendszer bővítése.

Elavult rendszereket kell cserélni 

A Magyar Földgáztároló Zrt. Hajdúszoboszlói Földalatti Gáztárolójának, Nagyhegyesen álló III műszerépületben üzemelő klímaberendezések elavultak, így a Vabeko feladata ezek cseréjével kedvezőbb működési hatásfok és stabil működés biztosítása. 

Másik feladatrészként a Magyar Földgáztároló Zrt. Pusztaedericsi Földalatti Gáztárolója térvilágításának, illetve a portábilis gázelőkészítő (PG) technológiai terület munkavédelmi megvilágításának korszerűsítése. A Baktüttösön végrehajtandó térvilágítás-rekonstrukció a jelenlegi halogén reflektorok cseréjével jelentős energiamegtakarítást hozhat. A PG technológia új, alkonykapcsolóval és kézi kapcsolóval egyaránt vezérelhető helyi megvilágítást kap majd.
Baktüttösön szükséges továbbá a jelenlegi tűzjelző rendszer bővítése is. A villamos alállomás részét képző konténereket és a kompresszorhajtásokat biztosító transzformátorokat a tároló üzembiztonságának érdekében és a HAZOP szempontok figyelembe vételével ugyanis szükséges bevonni a meglévő tűzjelző rendszerbe. A meglévő tűzjelző rendszert ki kell terjeszteni a K-003; K-004; K-005 transzformátor épületekre, valamint a mellettük álló K1-K2-K3-K4-K5-K6-K7. konténer együttesre is. Az új védelmi eszközöket integrálni kell majd a jelenlegi rendszerbe.


2024.05.27. | Aktuális

Szolgáltatásaink


Tervezés

A kiviteli terveket elkészítjük, és lefolytatjuk az engedélyeztetési eljárást

Bővebben

Kivitelezés

Munkáinkat ISO minősítés betartásával és diagnosztikai ellenőrzéssel végezzük

Bővebben

Karbantartás

Vezetékeket és kiszolgáló berendezéseket, állomásokat szervizelünk, hibát elhárítunk

Bővebben

Anyagvizsgálat

Bányahatósági engedéllyel roncsolásmentes anyagvizsgálatot végzünk

Bővebben